UPDATE: Mercedes trekt protest tegen Verstappen op advies van Hamilton terug

9 oktober 2016

Pro Shots

Mercedes heeft een protest tegen Max Verstappen ingediend. De Duitse F1-stal is het niet eens met de wijze waarop Verstappen zijn 2e plaats verdedigde tegen Lewis Hamilton. In de slotfase van de race werd het nog heel spannend tussen de 2 coureurs, maar Verstappen zette de Brit een hak, waardoor zijn P2 veilig werd gesteld. In de chicane blokkeerde Max de Mercedes-bolide en dwong Hamilton rechtdoor in de bocht.


UPDATE 13.00u: Hamilton trekt protest terug
Lewis Hamilton heeft gereageerd op het protest van zijn team. De coureur heeft zelf geen actie ondernomen. Sterker nog, Hamilton heeft er bij Mercedes op aangedrongen het protest te laten zitten. 'Er is geen protest vanuit mezelf gekomen. Ik hoorde het zojuist van mijn team, maar heb ze gezegd dat we zo niet werken. We zijn kampioen geworden en daarmee is het klaar', tweette Hamilton.

Onderzoek gestart
Mercedes vindt dat de Red Bull-coureur op een gevaarlijke manier remde en verdedigde. Verstappen zou met zijn actie Hamilton gedwongen hebben om een ontwijkmanoeuvre te moeten maken. De tweede plaats van Verstappen is dus nog allerminst zeker. De FIA doet onderzoek.

Uitslag pas over 2 weken
Het protest komt wel rijkelijk laat, want de hoofdpersonen Verstappen en Hamilton zijn al niet meer op circuit aanwezig. Daarom valt het besluit pas over 2 weken in Austin, voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dan zullen Verstappen en Hamilton gehoord worden.