Mercedes: dit is waarom we dit jaar geen updates meer doen

19 oktober 2020

BSR Agency
Max Verstappen Lewis Hamilton

De Formule 1-auto van Mercedes wordt dit jaar niet nog sneller dan hij al is. De Duitse renstal brengt geen verbeteringen meer aan en richt zich nu al op volgend seizoen, zegt teambaas Toto Wolff op de website van de koningsklasse.


De renstal kan het zich permitteren, want de Mercedes is verreweg de beste auto in het veld en de wereldtitel kan de Brit Lewis Hamilton praktisch niet meer ontgaan. Hij won 7 van de 11 races en zijn teamgenoot Valtteri Bottas schreef 2 grands prix op zijn naam. ,,We zijn al een tijd geleden gestopt met het ontwikkelen van updates. Dat is grondig doordacht, want niet ieder kampioenschap kun je ervoor kiezen zo vroeg al de boeken te sluiten”, aldus Wolff.

Wel update voor Max
Gevolg is dat naaste concurrent Red Bull de rest van het jaar het gat naar Mercedes kan dichten. De renstal van Max Verstappen voerde nog een flinke update door in de Grote Prijs van de Eifel en die had meteen effect. Verstappen zat op de Nürburgring kort achter de Mercedessen in de kwalificatie en gaf ook in de race weinig toe op Hamilton. Hij finishte als 2de op amper 5 seconden.

Reden: nieuwe regels
,,De regels voor volgend jaar veranderen nog behoorlijk en om die reden hebben we onze aandacht al naar de auto van 2021 verschoven. Daarom zie je nu ook dat de verhoudingen tussen de teams in het huidige kampioenschap verschuiven. Het zal voor ons wat moeilijker worden om nog elke race te winnen”, aldus Wolff.