Mercedes en Ferrari sneller dan Red Bulls in 1e vrije training Japan

7 oktober 2016

Pro Shots

Het was vrijdagochtend al vroeg raak voor Formule 1-liefhebbers. Midden in de nacht werd er op het circuit van Suzuka al getraind. In de eerste vrije training was Mercedes duidelijk de beste, met de snelste tijden voor Nico Rosberg en Lewis Hamilton. De Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo werden respectievelijk 6e en 5e.


Ferrari sneller
De rode bolides van Ferrari waren nog sneller dan de Red Bulls. Sebastian Vettel moest echter meer dan een seconde toegeven op zijn landgenoot Rosberg. Vettels ploeggenoot Kimi Räikkönen stond er zelfs bijna 1,4 seconde achter. Verstappen was de laatste coureur die binnen de grens van 2 seconden bleef van Rosberg (1,948 seconde).

Problemen voor Mercedes en Red Bull
De training verliep voor zowel Mercedes als Red Bull niet zonder problemen. Hamilton klaagde over 'low power', terwijl ploeggenoot Rosberg kampte met flink wat onderstuur en later nog aan vermogen in moest leveren. Verstappen en Ricciardo hadden moeite met de controle over hun wagen. Verstappen klaagde zelfs dat het opschakelen aanvoelde alsof hij aan de handrem trok.

Crashes Alonso en Grosjean
In de eerste vrije training doken 2 coureurs de bandenstapel in. Fernando Alonso raakte de controle kwijt en gleed met zijn achterkant de barrière in. Ook Romain Grosjean hield zijn auto niet op de baan.