‘Mercedes en Ferrari zullen nog jaren moeten wachten op Max’

14 november 2015

Christian Horner, de teambaas van de Red Bull-renstal, heeft de collega's van Mercedes en Ferrari aan de vooravond van de Braziliaanse Grand Prix gewaarschuwd hun handen af te houden van Max Verstappen. Beide topteams hebben grote interesse in de tiener, die tot eind 2017 onder contract staat bij Red Bull. ,,Ze zullen nog jaren moeten wachten,'' meldde Horner in São Paulo.

,,Rivaliserende teams praten met de verkeerde persoon als ze met de coureur in gesprek zijn. Want de coureur heeft met ons, Red Bull, een contract,'' verklaarde de 41-jarige Brit tegen de BBC. ,,Wij investeren niet voor niets in jonge rijders.''

Horner maakte eveneens bekend dat Red Bull en zijn opleidingsteam Toro Rosso ook na dit seizoen nog in de Formule 1 actief zullen blijven. Het moederteam zal ondanks alle motorproblemen van dit jaar waarschijnlijk toch met Renault als leverancier verdergaan. In de bolide van Verstappen hangt het volgend jaar een (oude) krachtbron van Ferrari.

Moeizame dag
De tiener kende gisteren bij de openingssessies van de Braziliaanse GP een moeizame dag. Bij de eerste vrije training werd hij wel nog achtste, maar in de tweede viel Verstappen terug naar de veertiende plaats. Hij klaagde via de boordradio meerdere malen over zijn auto, de STR10.

,,Het kan heel wat beter,'' gaf de 18-jarige Limburger na afloop te kennen. ,,Er is hier nog heel veel voor verbetering vatbaar.''

Lees ook: ‘Ik ben geschokt door de verschrikkelijke scènes in Parijs’
Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan
Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)