Mercedes had geluk tijdens GP in Oostenrijk: ‘Het probleem was zeer ernstig’

5 juli 2020

Getty Images

Mercedes won zondag de Grand Prix van Oostenrijk, maar het had zomaar anders af kunnen lopen. Valtteri Bottas werd 1e en Lewis Hamilton door een straf uiteindelijk 4e. Toch zaten ze in de pitstraat niet helemaal lekker, want de versnellingsbak van de Fin kon het in één keer begeven.


"Het probleem was zeer ernstig. Eigenlijk al vanaf de start", sprak teambaas Toto Wolff. "We zagen het eerst bij Valtteri en later ook bij de wagen van Lewis. We weten niet precies wat het was, maar het had te maken met de trillingen. Daarom zeiden we ook dat ze weg van de kerbstones moesten blijven."

Botsing Hamilton
Hamilton had ook het nodige geluk dat hij niet van de baan werd geknikkerd door Alexander Albon. De Thai probeerde Hamilton in te halen, maar raakte uiteindelijk de wagen van de Brit en ging er zelf vanaf. Vervolgens gaf de wedstrijdleiding een straf van 5 seconden waardoor Hamilton terugzakte van P2 naar P4.

"De stewards moeten altijd een moeilijke beslissing nemen. De drie plaatsen gridstraf vlak voor de race moet je incasseren nadat Red Bull die beelden boven water kreeg. Maar de straf in de race vond ik te zwaar. Ik heb de beelden nu al een paar keer bekeken, maar Lewis kon zijn stuur niet verder draaien. Albon had nog maar veertig procent aan asfalt over om de bocht te halen. Maar ik snap hoe lastig de stewards het hebben. Soms zitten de beslissingen mee, soms zitten ze tegen", zei Wolff daarover.

© BSR Agency