Mercedes: Lewis Hamilton had zonder rode vlag NOOIT kunnen winnen

19 juli 2021

Lewis Hamilton kwam zondag als 1e over de finishlijn op Silverstone bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarvoor gebeurde er echter een hele boel. Hamilton kwam tijdens de openingsronde in aanraking met Max Verstappen bij Copse corner, de Nederlander vloog daardoor de bandenstapel in. De wedstrijdleiding wapperde met de rode vlag en daardoor kon Hamilton nog winnen, zo stelt Mercedes.


Verstappens totaal verwoeste bolide stond op een gevaarlijke plek en de bandenstapel was verwoest, de wedstrijdleiding kon dus niks anders doen dan de race stilleggen. Dat was een gelukje voor Hamilton en Mercedes.

DNF
Andrew Shovlin, de technische man van Mercedes, onthulde na afloop van de race dat er waarschijnlijk een DNF achter de naam van Hamilton was gekomen als de sessie niet werd onderbroken. "We hadden de velg stuk gereden bij het contact linksvoor", sprak Shovlin. "Als de race niet was stilgelegd, dan was dat dus een DNF geweest."

Lees ook: 'Leclerc liet zien hoe die bocht met Verstappen wél moest, hij is respectvol'

Die schade was bij een normale pitstop niet te repareren geweest en waarschijnlijk ook over het hoofd gezien. Toen de race stillag inspecteerde Mercedes de wagen en stuitten ze op het probleem. Hamilton kon zijn race dus vervolgen en haalde in de 50e (van de 52) ronde koploper Charles Leclerc in. Daardoor liep hij 25 punten in op Verstappen in de stand om het wereldkampioenschap.

Check hieronder de samenvatting van de race