Mercedes reserve Ocon vergelijkt racen met fietsen: ‘Dat verleer je ook niet’

30 november 2018

ANP

Esteban Ocon weet inmiddels zeker dat hij volgend jaar niet op de grid staat in de Formule 1. De Fransman werd op de vrijdag van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi bevestigd als reservecoureur van Mercedes.


In de afgelopen 2 seizoenen reed Esteban Ocon voor Force India. Bij dat team maakt hij plaats voor Lance Stroll, de zoon van de nieuwe eigenaar Lawrence Stroll. Hij was daarna nog in beeld bij Williams, maar dat team gaf de voorkeur aan George Russell en Robert Kubica. Hierdoor moet Ocon voor 2019 genoegen nemen met een reserverol bij Mercedes.

Ga toch fietsen
Hij is niet bang dat hij het racen zal verleren. "Daar gaan we het zeker wel over hebben. We gaan proberen om mij zoveel mogelijk te laten rijden", aldus Ocon in meerdere buitenlandse media. Het gaat dan wel om tests en vrije trainingen, niet om races. Dat vindt hij geen probleem. "Als je maar rijdt, dan is het goed. Racen is net als fietsen, je verleert het niet", legt Ocon uit.

Geen programma
Daarnaast zal Ocon veel tijd doorbrengen in de simulator van Mercedes. "Ik hoop dat dat snel begint. Hoe eerder ik dingen kan leren van het beste team, hoe beter dat is", vervolgt Ocon. "Maar op dit moment is er nog geen schema opgesteld."