Mercedes stapte dit jaar af van filosofie: ‘Kunt de ontwikkeling met het blote oog zien’

6 juni 2019

Getty Images

Mercedes stond lang bekend om de renstal die alleen op circuits met lange rechte stukken de baas was. Inmiddels is dat niet meer zo. Ook op krappe, bochtige tracks zijn de Duitsers inmiddels iedereen de baas. Waarom? Mercedes switchte van filosofie.


Downforce wordt inmiddels verkozen boven ongekende snelheid. "Je kunt de ontwikkeling van dit team met het blote oog zien", citeert Motorsport Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Ontwikkelen
"In de beginfase van de huidige motorreglementen hadden we een wagen die met weinig drag erg snel was op rechte stukken en gedragen werd door de kracht van de motor. Door de jaren heen zijn het chassis en de krachtbron naar mijn mening samengesmolten om de optimale rondetijd te bereiken", verklaart de Oostenrijker.

"Enerzijds komt dat door een nog altijd indrukwekkende motor, anderzijds doordat we er een chassis omheen hebben gebouwd dat meer downforce en ook meer drag heeft. We zijn niet de snelste meer op rechte stukken, maar ik geloof dat het compromis tussen deze 2 aspecten goed werkt bij ons."