Mercedes-teambaas Toto Wolff: ‘Er zit nog meer aan te komen’

23 mei 2022

Pro Shots / Panoramic
toto-wolff-mercedes-f1-gp-spanje

Toto Wolff denkt dat de grootste problemen bij het F1-team van Mercedes nu wel voorbij zijn. Dat liet de teambaas weten na afloop van de GP van Spanje, die werd gewonnen door Max Verstappen.


Mercedes kent tot nu toe een zeer teleurstellend verloop van het Formule 1-seizoen, waarbij 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton voorlopig niet aan een nieuwe titel hoeft te denken. Toch denkt het team dat de grootste problemen nu wel voorbij zijn. Na een aantal updates aan de bolides van George Russell en Lewis Hamilton lijken de Mercedessen komende races weer mee te kunnen doen om de podiumplekken. Russell werd zondag 3e in de GP van Spanje, terwijl Hamilton 5e werd na een lange inhaalrace.

Mercedes is positief
"De periode van alleen maar problemen oplossen is voorbij, nu gaan we vermogen brengen. Ik heb veel positieve signalen gezien dit weekend", zo liet Toto Wolff weten. Wolff dacht ook dat Hamilton, die in aanraking kwam met Kevin Magnussen en daardoor aan een lange inhaalrace moest beginnen, zonder die botsing misschien wel had kunnen winnen. "Het middenveld zijn we na Barcelona toch wel duidelijk ontstegen en ik verwacht dat er nog veel meer aan zit te komen", aldus de Mercedes-teambaas.

Ook Russell heeft vertrouwen
"Het voelt voor mij als een nieuwe fase," zei Russell, die als 3e eindigde en daarmee op het podium stond bij de GP van Spanje. "Hopelijk kunnen we nu ook weer extra vermogen in de auto gaan brengen. Ik voel dat we progressie maken en dat het gat met Ferrari en Red Bull voor de helft is gedicht. Gelukkig hebben we nog genoeg races om de achterstand proberen in te lopen."

George Russell staat in het algemeen klassement 4e met 76 punten, terwijl Hamilton 6e staat met 46 punten. Max Verstappen voert sinds dit weekend het klassement aan met 110 punten.