Mercedes-teambaas Wolff: ‘Max zorgt met stevige verdediging voor verfrissing’

10 oktober 2016

ANP

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren afgelopen zondag tijdens de GP van Japan in een felle strijd verwikkeld om de 2e plaats. De Nederlander wist met stevige verdedigende acties Hamilton achter zich te houden, waardoor hij de 2e plek veilig stelde. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat hij geen problemen heeft met de 'harde' verdedigende acties van Verstappen. Wel vindt hij dat het belangrijk is dat de coureurs weten wat er wel en niet is toegestaan.


In de laatste ronden van de race zat Hamilton bij Verstappen in de nek te hijgen. De Engelsman zette in de voorlaatste ronde vol de aanval in, maar Verstappen verdedigde met succes zijn 2e plaats. De Nederlander dekte de binnenkant af, waardoor Hamilton moest uitwijken en rechtdoor schoot. Na afloop van de race diende Mercedes een protest in, maar trok die later weer in.

Lees ook: Max Verstappen luistert het liefst naar Michael Jackson

Wat mag nu wel en wat niet?
"Ik ben natuurlijk partijdig dus je zult versteld staan van mijn antwoord. Ik hou van stevige duels en Max is verfrissend. Hij verdedigt zeer stevig. De regels zeggen iets anders. De reglementen schrijven voor dat je tijdens het aanremmen niet van je lijn mag afwegen maar tot op heden is hij er niet voor bestraft. We moeten gewoon weten wat er wel en niet is toegestaan. Maar wat mij betreft is stevig racen prima", geeft Wolff aan in gesprek met Motorsport.

Verstappen onder verscherpt toezicht
Verstappen moest zich na de race melden bij wedstrijdleider Charlie Whiting voor zijn verdedigende acties. Daar kreeg de Red Bull-coureur te horen dat hij geen straf kreeg, maar hij wel nauwlettend in gaten wordt gehouden.