Mercedes-teambaas Wolff neemt het op voor Hamilton: ‘Hij domineerde het weekend’

10 oktober 2016

ANP

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zorgde afgelopen week voor wat opschudding in de F1-wereld door tijdens de persconferentie met zijn mobieltje op Snapchat te spelen. Vervolgens kreeg hij de nodige kritiek te verduren en was hij op zijn teentjes getrapt. Hij weigerde na de Grand Prix van Japan de journalisten te woord te staan. Allemaal niet zo lekker natuurlijk, maar zijn teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat de gebeurtenissen naast de baan de titelstrijd niet beïnvloeden.


Hamilton staat met nog 4 races te gaan momenteel op de 2e plaats. Hij heeft een achterstand van maar liefst 33 punten op zijn teamgenoot Nico Rosberg, wat ervoor zorgt dat de media begint te suggereren dat de Engelsman de druk van de titelstrijd een beetje begint te voelen. Wolff neemt het op voor zijn coureur en steekt hem in gesprek met Motorsport een paar veren in zijn reet. "In Maleisië heb ik een Lewis gezien die in topvorm verkeerde. Hij domineerde het weekend maar wij hebben hem in de steek gelaten met een motorprobleem. Dat was een eenvoudige zege geweest. We hadden hem thuis moeten brengen. Al dat gedoe rondom de persconferenties heeft volgens mij geen invloed op hem, want het is niet zijn prioriteit. Dat heeft geen invloed op zijn start en zijn daaropvolgende inhaalrace was geweldig. Dat was echt exceptioneel."

Titelstrijd nog niet beslist
Ook denkt Wolff dat de titelstrijd nog lang niet beslist is. "Het is nog niet over. Er zijn nog vier races te gaan. Hij herpakt zich. Hij is zeer sterk, hij heeft een vijand nodig, dan functioneert hij het best. Ik denk dat het pas tijdens de seizoenfinale beslist wordt. 33 punten is erg veel maar je ziet hoe snel het kan gaan. In Maleisië leidt hij, hij valt uit en verliest 25 punten. Het is een mechanische sport. Lewis functioneert het beste onder druk, wanneer hij een doel heeft. Het wordt een intense strijd tot het einde. Dit is nog lang niet gespeeld."