Mercedes wil Verstappen niet: ‘Bottas of Ocon naast Hamilton’

3 augustus 2019

Getty

Toto Wolff is de geruchten rondom Max Verstappen en Mercedes een beetje zat. De teambaas van het dominante Brits-Duitse team heeft daarom in Hongarije duidelijkheid gegeven: hij gaat niet proberen de Nederlander over te nemen van Red Bull Racing.


Verstappen doet het dit seizoen fantastisch en er is volgend jaar wellicht een plekje open bij Mercedes. De optelsom is door vele Formule 1-volgers dan ook snel gemaakt. Bron van de laatste geruchten was dat Wolff met papa Jos gespot is. "Ik heb met hem gesproken en dat doe ik wel vaker. Maar dat ging niet over een stoeltje bij Mercedes voor Max", zegt Wolff tegen NUsport.

Ocon of Bottas
De standvastige Wolff bevestigde eindelijk dat hij als teamgenoot van Lewis Hamilton gaat kiezen voor (wederom) Valtteri Bottas of testrijder Esteban Ocon. "Ergens na de zomer beslissen we. Eigenlijk verdienen ze het stoeltje allebei. Als ik 2 plekken had, dan zou ik ze allebei nemen", gaf Wolff toe. Na 2020 zijn er wellicht opties, als Hamilton misschien wat anders gaat doen.

Behalve deze 3 topcoureurs heeft Mercedes ook nog George Russell in het team, die nu voor Williams rijdt.