‘Mercedes wilde wél motor leveren aan Red Bull’

28 oktober 2015

GETTY
Mercedes: Red Bull reageerde niet op onze voorwaarden

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, maakt bekend dat zijn team ‘op twee voorwaarden’ de motoren voor komend aan jaar aan Red Bull had willen leveren. De teams bespraken de motordeal in juli, maar Red Bull liet daarna niks meer van zich horen.

Toestemming Renault
De eerste voorwaarde van Mercedes was dat Renault het eens zou zijn met de deal. Red Bull heeft dit jaar een motordeal met Renault en Mercedes wilde daar niet tegen ingaan omdat Renault buiten de Formule 1 een partner is. Zo delen de merken in Mexico een fabriek. ‘Totdat Renault toestemming zou geven, konden we niks overleggen. Dat zou een contractbreuk zijn’, vertelt Wolff tegen Autosport.

Marketingactiviteiten
Het tweede punt wat besproken moest worden was dat het succes van Red Bull groter zou kunnen worden dan dat van Mercedes. Wolff had daar geen probleem mee, maar wilde dan wel samen marketingactiviteiten opzetten zodat Mercedes er niet onder zou lijden. ‘Als ze ons met de juiste persoon in contact hadden gebracht, had er best iets kunnen gebeuren. Vanuit Red Bull is er echter nooit meer contact geweest.

Nog geen motor
Op dit moment hebben Red Bull en zusterteam Toro Rosso nog steeds geen motorleverancier voor komend seizoen. Red Bull dreigde al dat het uit de Formule 1 zou stappen als ze geen competitieve motor hadden voor 2016.

Lees ook: Vriendin doodsbang bij Max Verstappen in de auto (video)
Lees ook: Sportminister Spanje: Barça in Franse Ligue 1 absurd idee
Lees ook: ‘Feyenoord wint Klassieker van Ajax’