‘Mercedes wisselt motor niet uit noodzaak, maar om extra voordeel te pakken’

19 november 2021

Getty Images

Ralf Schumacher vindt de gang van zaken rondom de Mercedes-motoren maar niks. Hij heeft het idee dat Mercedes telkens van motor wisselt om er voordeel uit te halen en niet omdat het noodzakelijk is. Dat terwijl het de bedoeling is dat je alleen van motor wisselt als die ander het niet meer doet.


De voormalig Formule 1-coureur zegt bij Sky Sports Deutschland: "Mercedes wisselde de motor alleen omdat ze zagen dat er in de voorgaande races teveel slijtage plaatsvond. De motor was helemaal niet stuk. Dat is niet waar het in de Formule 1 om zou moeten gaan en ik vind het dan ook een discutabele gang van zaken."

Oftewel: als Mercedes van motor(onderdeel) wisselt, weten ze dat ze een stuk sneller zijn dan het soepie. Ondanks de gridstraffen die ze ervoor krijgen.

FIA
Het broertje van Michael Schumacher zegt: "De FIA moet naar een alternatief kijken, want als dit idee massaal geadopteerd wordt door de teams, wisselt iedereen elke keer de motor, krijgt iedereen dezelfde straf en draaien die motoren allemaal extreem goed."