‘Michael Schumacher weer bij bewustzijn na geslaagde operatie’

11 september 2019

BSR/Imago Sport

Het lijkt erop dat voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher weer bij bewustzijn is na zijn stamceloperatie. Volgens 1 van de zusters is de operatie geslaagd en maakt de Duitser het naar omstandigheden goed.


In de krant Le Parisien doet de zuster haar verhaal over de operatie, die in het Georges-Pompidou-ziekenhuis in Parijs plaatsvond. "Ik heb hem verzorgd en kan verzekeren dat hij bij bewustzijn is", aldus de verpleegster.

Ook meldt het Franse blad dat de 7-voudig bezoek zou hebben gehad van vriend Jean Todt. "Hij bleef 45 minuten bij Schumacher, waarna hij het ziekenhuis via een zijdeur verliet. Zonder dat iemand hem zag."

'Geheime operatie'
Dinsdag werd al bekend dat Schumi naar Frankrijk werd overgebracht voor een 'geheime operatie'. De Duitser liep in december 2013 zwaar hersenletsel op bij een ski-ongeluk, waarna hij enige tijd in coma lag. Het is opzienbarend dat de verpleging met een mededeling naar buiten komt, aangezien de familie van Schumacher al jaren de lippen op elkaar houdt over zijn medische toestand.