Mick Schumacher gaat vader Michael achterna: 1ste podiumplaats in Formule 3

admin • 21:31, 30-04-2017 / Laatste Update: 12:00, 12-12-2023

Mick Schumacher heeft zijn 1ste podiumplaats behaald in de Formule 3. De 18-jarige zoon van racelegende Michael Schumacher reed in Italië op het circuit van Monza voor het team van Prema Racing naar de 3de plek.

Schumacher junior moest in de 5de race om het Europese kampioenschap in de Formule 3 alleen Joel Eriksson uit Zweden en de Britse leider in het klassement Lando Norris voor laten.

Voetsporen van vader

Het racetalent stapte dit jaar over naar de Formule 3, nadat hij 2de was geworden in het Duitse en Italiaanse Formule 4-kampioenschap. Hij probeert in de voetsporen van zijn succesvolle vader te stappen. Michael Schumacher werd 7 keer wereldkampioen in de Formule 1. De Duitser won 91 races en wordt gezien als de grootste coureur alle tijden.