🎥 | Mick Schumacher WOEST op teammaat Nikita Mazepin: ‘Probeert hij ons soms te vermoorden?’

7 juni 2021

Mick Schumacher heeft in de absolute slotmeters van de Grand Prix van Azerbeidzjan een angstig moment beleefd. Teamgenoot Nikita Mazepin vond het niet zo leuk dat hij op het punt stond te worden ingehaald en sneed hem af. De Haas-coureurs bleven ongedeerd, maar dit had zomaar stukken slechter kunnen aflopen.


Er ging zondag in Baku veel aandacht uit naar de crash van Max Verstappen en de nulscore van Lewis Hamilton, waardoor de actie in het achterveld ontsnapte aan aandacht van de regisseur. Het vrij heftige moment tussen Schumacher en Mazepin is dan ook niet in beeld geweest.

Inhalen
De veel snellere Schumacher kwam op onbegrijpelijke wijze in de slotfase alsnog achter zijn trage teamgenoot te liggen, maar was vastbesloten om de 13e plek voor zich op te eisen. Er deed zich in de allerlaatste meters van de race een kans voor om Mazepin alsnog voorbij te steken.

De Duitser maakte op het laatste rechte stuk optimaal gebruik van de slipstream, ontwikkelde extra topsnelheid en wilde de ene Haas voorbij de andere Haas sturen. Mazepin dacht er het zijne van en stuurde plots naar rechts om zijn positie te verdedigen, waarmee hij Schumacher bijna de muur in drukte of lanceerde.

Boos
De geschrokken Schumacher wist de situatie te redden, Mazepin in te halen en als dertiende te finishen, maar de schrik zat er goed in. De Duitse gebaarde direct tot 2 keer toe naar zijn teammaat en deed zijn beklag over de boordradio. “WTF was dat? Probeerde hij ons soms te vermoorden?”

Haas-teambaas Günther Steiner spreekt van een misverstand, maar het is niet de eerste keer dat Mazepin bij een dubieus moment betrokken is. En waarschijnlijk ook niet de laatste keer.

Minardi
Wat trouwens het gevolg kan zijn van zo'n 'misverstand' liet Minardi al eens zien in 1993. Voor Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi liep een soortgelijk moment op het circuit van Monza minder goed af, met een salto als gevolg.