Mogelijk geen sprintraces in 2022: topteams zeiken over financiële compensatie

20 januari 2022

Getty Images

De Formule 1 hoopte in 2022 het aantal sprintraces in het seizoen uit te breiden van 3 naar 6, maar de vraag is of dat allemaal doorgaat. Er zou een flinke kink in de kabel zitten, de topteams zijn het niet eens met de financiële compensatie.


Om de sprintraces erdoorheen te duwen bij de F1 Commission zijn 28 van de 30 stemmen nodig. Er lijken er al 20 gegarandeerd door de F1 zelf en de FIA, maar Mercedes, Red Bull en Ferrari vormen een struikelblok. Zij willen meer dan de 2,65 miljoen dollar zien die ze krijgen ter vergoeding van de 6 sprintraces.

Om extra kracht bij te zetten bij deze onderhandelingen kunnen de topteams hun klantenteams inzetten. Volgens McLaren-baas Zak Brown is het dan ook verstandig om de plannen voor de sprintraces met een jaar te verzetten.

2023
"Als je het hard wil spelen, denk ik dat we door moeten gaan en nu alles voor 2023 moeten vastleggen, zonder enige verhoging van het budgetplafond", wordt Brown geciteerd door Motorsport.

"Dan kan er misschien een compromis worden gesloten en kunnen we het een klein beetje verhogen. We kunnen dus beginnen met 2022, of we slaan 2022 gewoon over. En dan vind ik dat enkele teams aan de fans moeten uitleggen waarom er geen sprintraces zijn."