Na MotoGP misschien ook Formule 1 in Finland

8 augustus 2017

ANP
Kimi Raikkonen

De MotoGP organiseert vanaf 2019 een Grand Prix in Finland op een gloednieuw circuit. De nieuwe baan heeft een zogenaamde FIA Grade 1-licentie en zou dus ook gebruikt kunnen worden voor een Formule 1-race. De Finse autosportbond gaat nu kijken of dat haalbaar is.


De KymiRing, zoals het circuit heet, is nog in aanbouw en moet in 2019 worden opgeleverd. Het circuit heeft alles wat een Formule 1-waardige baan moet hebben en dus zou er op geracet kunnen worden. Vraag is alleen, gaat dat ook gebeuren.

Prijskaartje
Het organiseren van een Grand Prix kost tegenwoordig ontzettend veel en schrikt daarom ook veel andere circuits af. De Finse autosportbond wil toch proberen om de Formule 1 naar Finland te halen.

Zo zegt voorzitter Juhani Pakari tegen de Finse krant Kouvolan Sanomat: “Het is logisch dat we de mogelijkheid om de Formule 1 naar Finland te halen serieus gaan bestuderen. Mochten er kansen zijn, is het niet verstandig deze onbenut te laten.”

De KymiRing in Finland © Apex Circuit Design


Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht