Nicholas Latifi vertrekt bij Williams! F1 dichterbij voor Nyck de Vries?

23 september 2022

Nicholas Latifi vertrekt aan het einde van het jaar bij Williams. Dat hebben de Canadese coureur en het F1-team vrijdagochtend bekendgemaakt. Daarmee is de kans dat Nyck de Vries volgend seizoen te bewonderen is in de F1 weer een stukje groter geworden.


Latifi reed sinds 2020 voor Williams. Sindsdien reed hij 55 races, waarin hij niet verder kwam dan 7 WK-punten. Alexander Albon blijft wel bij Williams en dus is er voor volgend seizoen een stoeltje vrij. Daarvoor is Nyck de Vries één van de gegadigden.

Grote rol in titel van Verstappen
De Canadese coureur speelde onbedoeld een grote rol in de beslissende F1-race van afgelopen seizoen. Omdat Latifi crashte, volgde een safety car situatie en besloot de wedstrijdleiding dat Max Verstappen en Lewis Hamilton de laatste ronde nog met elkaar moesten racen om de wereldtitel. Uiteindelijk won Verstappen, tot grote woede van Hamilton en Mercedes.

Latifi en Williams bedanken elkaar
Zoals het hoort bedanken de coureur en het team elkaar via social media. "Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen bij Williams te bedanken voor de afgelopen 3 jaar. We hebben niet de resultaten behaald die we hadden gehoopt, maar het was alsnog een fantastische reis. Die eerste punten in Hongarije zal ik nooit vergeten. Niemand zal ons stoppen in ons doel om een mooi einde van het seizoen te bewerkstellingen", zo laat Latifi weten.

Nieuwe teamgenoot
Williams zal naar eigen zeggen snel bekendmaken wie de nieuwe teamgenoot van Alexander Albon wordt. Nyck de Vries wordt daarbij veelvuldig genoemd. Laten we het hopen!