Nichtje van Senna: ‘De F1 is veiliger door de dood van mijn oom’

30 april 2019

EPA

Het is woensdag 25 jaar geleden dat Ayrton Senna in een dodelijk ongeluk terechtkwam. De Braziliaanse Formule 1-legende verongelukte tijdens de Grand Prix van San Marino, op het circuit van Imola. Sindsdien is de autosport een stuk veiliger geworden. Bianca Senna - het nichtje van - denkt dat dat komt door de dood van haar oom.


,,De Formule 1 is heden ten dage zo veel veiliger en dat geldt eigenlijk voor alle autosportklassen. De auto's zijn veiliger, zware ongevallen zie je nog zelden'', aldus Bianca Senna tegen het Duitse persbureau DPA.

Ayrton Senna Instituut
Zij beheert in São Paulo het Ayrton Senna Instituut, dat kansarme jongeren probeert een betere toekomst te bieden in de Braziliaanse metropool. Senna is een legende in de Formule 1. Hij was een spectaculaire coureur die drie wereldtitels veroverde.

Zijn noodlottige ongeval op Imola was een dag na het fatale ongeluk van de Oostenrijker Roland Ratzenberger in de kwalificatie van de race in San Marino. De dood van de 2 coureurs spoorden de autosportfederaties aan tot scherpere veiligheidsmaatregelen in de koningsklasse.

Bruno Senna
Bianca Senna is de zus van Bruno. De 35-jarige Bruno reed 3 seizoenen in de Formule 1 (van 2010 t/m 2012) maar was in die tijd nooit echt succesvol.