Nico Hülkenberg krijgt herkansing in de copy-paste-wagen: Perez heeft nog corona

7 augustus 2020

EPA

Nico Hülkenberg rijdt ook komend weekend voor Racing Point. De Duitser vervangt Sergio Perez, die nog steeds corona heeft (dat blijkt ook uit tests).


Hülkenberg mocht vorige week al racen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië nadat op de donderdag Perez corona bleek te hebben. Zijn rentree liep uit op een drama, want vlak voor de start van de race kon zijn auto niet gestart worden. Nu krijgt hij dus een herkansing op Silverstone waar de 70th Anniversary Grand Prix wordt verreden.

Lees ook: Racing Point krijgt officiële straf voor copy-paste-wagen

,,Afgelopen weekend was een sprong in het diepe door te rijden met een wagen waar ik nog nooit mee heb gereden”, vertelt Hülkenberg. ,,Ik heb veel geleerd tijdens de trainingen en kwalificatie en ben klaar om weer een stap te zetten. Ik geloof dat we voor de punten kunnen vechten en ik wens Checo (de bijnaam van Sergio Perez, red.) het allerbeste.”

Quarantaine
Sinds vorige week donderdag geldt een quarantaineperiode van 10 dagen in Groot-Brittannië. Maar als Perez negatief zou hebben getest, mocht hij alweer racen. Omdat hij dan nog onder de 7-dagen-regeling viel.