Nieuwe Ferrari misschien niet sneller, wel mooier

27 januari 2015

Nieuwe Ferrari misschien niet sneller, wel mooier

MARANELLO - Of de Ferrari voor het komende seizoen sneller is dan zijn voorganger, is nog even afwachten. Maar de rode bolide ziet er in ieder geval wel een stuk fraaier uit. Dat meent technisch directeur James Allison van de beroemde Italiaanse Formule 1-renstal.

,,Mooi rond van voren en een smal staartstuk. Al met al een fraaie auto'', aldus de Engelsman, verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe auto.

Ferrari wil dit seizoen koste wat kost beter presteren dan vorig jaar, toen het raceteam voor het eerst sinds 1993 geen enkele race won. ,,Vorig jaar waren we duidelijk te langzaam en konden we de concurrentiestrijd niet aan. Dus is het de bedoeling dat we voor dit seizoen een betere auto bouwen'', aldus Allison, die van teambaas Maurizio Arrivabene de opdracht heeft gekregen in 2015 minstens twee keer een grand prix te winnen.

Ferrari rijdt dit seizoen met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en de Fin Kimi Räikkönen. De auto van 2015, de SF15-T wordt vrijdag op internet gepresenteerd.

EPA