Honda dolblij met coureur als Verstappen: 'Hij is werkelijk subliem'
i

AFP

Honda dolblij met coureur als Verstappen: 'Hij is werkelijk subliem'

Bart van der Wijst • 20:07, 22-08-2019 / Laatste Update: 09:51, 07-01-2024

Max Verstappen loves Honda en Honda loves Max Verstappen. Na een ietwat terughoudende start van het seizoen is de Nederlander nu on fire! Met dankt uiteraard aan Honda. De Japanse motorleverancier schroefde het vermogen steeds verder op naarmate het seizoen vorderde. En met succes. Max won uiteindelijk 2 Grands Prix. Honda is blij met de resultaten én Verstappens feedback.

"Hij is erg belangrijk voor ons. Het is belangrijk om een coureur zoals hem te hebben", aldus Masashi Yamamoto, de grote baas van Honda, tegenover Autosport.

Goed in allerlei zaken

Yamamoto ziet dat Verstappen ook naast het circuit druk bezig is om zichzelf en de wagen te verbeteren. "Hij kan ontzettend goed racen. Hij communiceert goed met onze monteurs en kan de data uitstekend analyseren. Wat betreft het chassis en de motor. Daar kan hij zulke goede feedback over geven. Hij is werkelijk subliem", waren de lovende woorden van de Honda-baas.

In 2017 bezocht Verstappen de fabriek in Japan. "Het leek er toen op dat hij erg onder de indruk was van alle faciliteiten", sprak Yamamoto.