Horner kijkt niet te veel naar het contract van Verstappen: 'Dat is niet de juiste samenwerking'
i

ANP

Horner kijkt niet te veel naar het contract van Verstappen: 'Dat is niet de juiste samenwerking'

Brian Vesseur • 10:39, 10-07-2019 / Laatste Update: 14:32, 08-01-2024

De afgelopen weken kwam naar buiten dat er een ontsnappingsclausule in het contract van Max Verstappen zou staan. Als hij niet zou winnen vóór de Grand Prix van Hongarije, mocht hij na dit seizoen vertrekken naar een van de topteams (Ferrari en Mercedes). Aan al dat geroezemoes kwam snel een einde: bij de eerstvolgende GP - die in Oostenrijk - pakte hij de zege. Red Bull-teambaas Christian Horner praatte met wat media, waaronder Motorsport.com, over dat contract.

En wat Horner in dat kringgesprekje zei, typeert Red Bull wel een beetje. Bij de Oostenrijkse renstal houden ze niet van zwart-witdenken en dat komt ook in dit interview naar voren. “Bovendien is het niet goed als je een coureur behoudt op basis van een stuk papier. Dat is niet de juiste samenwerking. Max gelooft echt in dit project waar we mee bezig zijn en hij gelooft in de mensen binnen dit team, de progressie en ontwikkeling van Honda. Hij investeert daar zelf ook in. Een stuk papier, een contract, is dan totaal niet relevant. Hij geniet van zijn aanwezigheid in dit team en gelooft in het potentieel.”

Beste coureur ter wereld

Vervolgens noemt Horner zijn pupil de beste coureur ter wereld. Met hem zou het zeker mogelijk moeten zijn om volgend seizoen mee te doen om het kampioenschap. Horner zegt het gevoel te hebben dat ze nu echt heel dichtbij komen. "Het begint nu allemaal weer te kloppen. 2019 is voor ons een jaar waarin we ons verbeteren. Ons doel is om in 2020 vanaf het begin mee te doen om de wereldtitel.”

De volgende Grand Prix is aanstaande zondag, in Groot-Brittannië.