McLaren vindt het prima als Alonso bij rivaal gaat rijden
i

ANP

McLaren vindt het prima als Alonso bij rivaal gaat rijden

admin • 19:16, 12-07-2019 / Laatste Update: 19:27, 05-01-2024

McLaren-ambassadeur Fernando Alonso komt volgend seizoen misschien wel voor een ander team uit in de Formule 1. Het Engelse team heeft volgend jaar geen plek, aangezien het de contracten van Carlos Sainz en Lando Norris al heeft verlengd. Alonso is ondanks zijn ambassadeurschap vrij om te gaan en staan waar hij wil. Lonkt Ferrari?

Alonso is al jaren in dienst bij McLaren, maar stapte na vorig seizoen op omdat de auto steeds niet goed was. Teambaas Zak Brown doet niet moeilijk en legt de tweevoudig wereldkampioen geen strobreedte in de weg: "We hebben een goede relatie en zouden blij voor hem zijn als hij terugkeert in de F1. Aangezien we geen stoeltje beschikbaar hebben, is het prima voor hem om bij een ander team te gaan rijden", zegt hij tegen Autosport.

Ferrari?

Volgens de geruchtenmolen zou dat zomaar weer Ferrari kunnen worden. Alonso reed tussen 2010 en 2014 al voor de Italianen, maar werd geen wereldkampioen. Sebastian Vettel zou twijfelen over zijn toekomst in de F1 en Alonso kan zijn stoeltje zo opvullen, zo schrijven verschillende media. Alonso wil alleen terugkeren als hij een competitieve auto onder zijn kont krijgt, gaf hij eerder al meerdere malen aan.

Dit jaar won Alonso voor de 2e keer op rij de 24 uur van Le Mans. Ook wisten McLaren en hij zich niet te plaatsen voor de Indy 500.