Poolse Dakarrijder overleed door uitdroging

Poolse Dakarrijder overleed door uitdroging

admin • 22:44, 08-01-2015

  De extreme hitte heeft de Poolse motorrijder Michal Hernik het leven gekost in de Dakar Rally. Hij is overleden door uitdroging, meldde de organisatie donderdag over de uitkomst van de autopsie. ANTOFAGASTA - De extreme hitte heeft de Poolse motorrijder Michal Hernik het leven gekost in de Dakar Rally. Hij is overleden door uitdroging, meldde de organisatie donderdag over de uitkomst van de autopsie.

De 39-jarige Hernik was dinsdag in de derde etappe van de beruchte woestijnrally levenloos aangetroffen op veertien kilometer van de finish in Chilecito in Argentinië. Hij lag op ongeveer driehonderd meter van de doorgaande weg, zonder helm op zijn hoofd. Hernik had geen noodsignaal afgegeven. De Pool is de 24e dode onder de deelnemers sinds de eerste editie van de Dakar Rally in 1979.

Temperaturen van 50 graden Celsius teisterden een dag eerder ook al de karavaan in Dakar. De organisatie brak de wedstrijd voor de motorrijders voortijdig af. Tientallen deelnemers, onder wie de Nederlander Robert van Pelt, moesten toen met uitdrogingsverschijnselen bijkomen in een veldhospitaal.