Preview F1: De losers van Australië hebben wat recht te zetten in Bahrein
i

Getty Images

Preview F1: De losers van Australië hebben wat recht te zetten in Bahrein

Brian Vesseur • 18:59, 28-03-2019 / Laatste Update: 18:37, 08-01-2024

Mercedes was in de eerste race van het Formule 1-seizoen veruit de snelste. Maar dat betekent niet dat Ferrari en Red Bull Racing in Bahrein kansloos zijn voor de zege. Mercedes-baas Toto Wolff verwacht dat de 2 concurrenten keihard zullen toeslaan bij de 2e Grand Prix.

Ook Ferrari spreekt veelbelovende woorden: de Italiaanse renstal verwacht hersteld te zijn van de fouten van Australië. Daar werden Sebastian Vettel en Charles Leclerc 4e en 5e, achter de 2 Mercedessen en Max Verstappen van Red Bull.

Ferrari houdt van Bahrein, Verstappen niet

De afgelopen 2 seizoenen was Ferrari de snelste in Bahrein, dus dat is al hoopgevend. Ook was het 2 keer Vettel die won op het Bahrain International Circuit. Tegenover de successen van Vettel staan zeer teleurstellende resultaten van Verstappen in de Golfstaat.

Verstappen reed tot nu toe 4 keer op het circuit, maar wist slechts 1 keer te finishen. In 2016 kwam hij in zijn Toro Rosso als 6e over de streep. Mocht de Nederlandse coureur nu wél alle rondjes rijden, neemt hij een bijzonder record over van zijn vader Jos. Momenteel is Jos Verstappen de Nederlandse coureur met de meeste kilometers (21.552) in de Formule 1. Als zoon Max minimaal 51 van de 57 rondjes rijdt in Bahrein, neemt hij het record over.

Honda heeft voor de zomer een doel gesteld met Red Bull: minimaal 1 race winnen. Hoewel de kansen daarvoor groter lijken in Monaco en China, zal het in Bahrein niet onmogelijk zijn. Toch drukt Verstappen de verwachtingen: "We weten in China (de race hierna, red.) pas waar we staan."

Een nieuwe Schumi in de F1?

Tijdens de vrije trainingen gaan we waarschijnlijk Mick Schumacher in actie zien in de Alfa Romeo én de Ferrari. De zoon van de legendarische Michael zal daarmee zijn debuut gaan maken in de sport waarin zijn vader zo goed was.

(tekst loopt door onder afbeelding)

De middenmoot

Op wie moeten we zondag letten bij de middenmoters? Er zijn wat coureurs die wat goed te maken hebben na de eerste race van dit seizoen. Bij Racing Point is Sergio Perez nog zonder punten, terwijl Lance Stroll er al 2 heeft. Daniel Ricciardo wil ook laten zien wat hij kan in een Renault, nadat het in zijn thuisland misging: hij viel uit.

Ook Pierre Gasly kan voor het eerst zijn kwaliteiten laten zien. De Fransman kwalificeerde zich door een domme fout als 17e in Australië en werd uiteindelijk 11e in de Red Bull. Geen punten dus voor hem, terwijl teamgenoot Max Verstappen 3e werd.

Voorspelling:

  • Hamilton
  • Verstappen
  • Leclerc