Red Bulls switch van brandstof goed voor titelgevecht in Formule 1
i

Getty Images

Red Bulls switch van brandstof goed voor titelgevecht in Formule 1

Bart van der Wijst • 13:03, 09-02-2017 / Laatste Update: 10:06, 05-01-2024

Red Bull stapte in december over van de ene, naar de andere olieproducent. Total werd ingeruild voor ExxonMobil, dat werd weggekaapt voor de neus van McLaren. Waar Petronas en Mercedes de belangrijkste benchmarks blijven, hoopt Red Bull met ExxonMobil een nieuwe dimensie te geven aan de Formule 1.

"We hebben een goede start gemaakt", zei Bruce Crawley, technologie manager bij ExxonMobil. "Onze pakketten voor de brandstof en motor bevatten een competitief voordeel, dus we zijn blij met de eerste uitkomsten van ons programma. We werken nu aan verdere verbeteringen. De uitdaging met Red Bull is nu om ervoor te zorgen om te bepalen hoe veel olie en brandstof de motor kan hebben.”

McLaren

ExxonMobil had 20 jaar een samenwerking met McLaren en die samenwerking leek er komend seizoen weer van te komen. Maar toen was daar Red Bull, dat grotere ambities had. "We hebben meer dan 35 jaar ervaring in de Formule 1, dus we hebben veel verstand van motoren", concludeert Crawley. "Red Bull was erg geïnteresseerd in een samenwerking met ons, aangezien ze wisten van ons verleden met prestatieverbeteringen."

Met ExxonMobil wil Red Bull dit seizoen vol gaan voor de winst. "Zij zijn erg geïnteresseerd in het kampioenschap, dus de sleutel tot succes is samenwerking. We zijn er om prestaties te leveren voor hen", besluit de technologie manager.