Verstappen doet alles voor goed resultaat: 'Werk aan de winkel'
i

ANP

Verstappen doet alles voor goed resultaat: 'Werk aan de winkel'

admin • 13:38, 26-08-2018 / Laatste Update: 23:57, 04-01-2024

Wat is er überhaupt mogelijk voor Max Verstappen in Spa, waar hij begint vanaf P7? "Voor een podium moet nog wel wat gebeuren, maar ik ga er proberen het beste van te maken", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Na de mislukte kwalificatie, waarin Red Bull Racing gokte op veel meer regen, is de vraag of Max nog kans op het podium maakt. ,,Dan moet er voor ons echt wel iets gebeuren’‘, zo beseft Verstappen, startend schuin voor teamgenoot Daniel Ricciardo, die als 8e weg mag rijden.

Werk aan de winkel

Ver voor Verstappen staat Lewis Hamilton in zijn Mercedes voor de 78ste keer op poleposition. Sebastian Vettel rijdt als 2e weg in zijn Ferrari. En Esteban Ocon en Sergio Perez bezetten namen Racing Point Force India F1 verrassend de 2e startrij op P3 en P4, na een voor hun heel gelukkige kwalificatie. Ook nog voor Verstappen de Haas van Romain Grosjean (P5) en Kimi Räikkönen (P6). "Normaal moeten we die Force India’s en de Haas wel voorbij kunnen", verwacht de Nederlander. "Die gaan wel hard op de rechte stukken, maar onze auto is volledig afgesteld om in te halen. Er is werk aan de winkel, maar ik ga er proberen het beste van te maken."