Verstappen koestert P4 in Bahrein: 'Podiumplaats had ik hier niet verdiend'
i

AFP

Verstappen koestert P4 in Bahrein: 'Podiumplaats had ik hier niet verdiend'

Sjors Tanis • 21:45, 31-03-2019

In een race waar hij vooraf met niets meer rekening hield dan de 5e plaats, kreeg hij nog een positie cadeau door een spin van Sebastian Vettel. En bijna kwam het podium nog in zicht, in het slot van de race. ,,Maar op pure snelheid had ik daar nooit recht op gehad", zei Verstappen tegen AD.

Max Verstappen draaide er niet omheen, meteen na zijn 5e Grand Prix van Bahrein. Met de 4e plaats boekte hij er zijn beste resultaat ooit.

Kansen op meer

En het had zelfs nog mooier kunnen zijn, als 2 rondes voor het einde een safetycar zijn jacht op de 3e plaats niet een halt had toegeroepen. ,,Maar op zich was daar ook weer niet zoveel mis mee. Want ik had het hier helemaal niet verdiend om het op het podium te staan’”, bekende Verstappen meteen, onder een van de met kerstlampjes opgefleurde palmbomen in de paddock van Sakhir Circuit. ,,Mijn resultaat was hier al beter dan verwacht, omdat Sebastian Vettel (die spinde en naar binnen moest voor een nieuwe vleugel, red.) nog achter me is gefinisht. En zonder die safetycar had ik natuurlijk nog wel naar het podium gekund, maar op pure snelheid absoluut niet. De auto voelde nog totaal niet beter dan gisteren”, gaf de Nederlander toe, die na de kwalificatie al klaagde over de matige balans van de RB15. ,,Ook nu weer had ik veel overstuur. Ik heb niet 1 ronde gehad waarvan ik dacht dat het er redelijk goed uitzag. Het was gewoon een beetje overleven. En elke stint naar het einde brengen.”

4e plek koesteren

Gestart vanaf P5 en een positie hoger gefinisht koesterde hij dus maar die onverwachte 4e plaats. ,,Beter gescoord dan verwacht, in elk geval. Dus op dat gebied hebben we wel weer gemaximaliseerd. Maar ja… Het kampioenschap is lang. Nu hebben we het even moeilijk. Dan moet je dus zorgen dat je niet teveel punten verliest. Er is niks aan de hand, maar het moét wel beter, natuurlijk.”