Verstappen mikt op kampioenschap in 2020 met nieuwe Honda-motor
i

AFP

Verstappen mikt op kampioenschap in 2020 met nieuwe Honda-motor

Bart van der Wijst • 15:56, 21-09-2018 / Laatste Update: 20:50, 04-01-2024

Als het aan Max Verstappen ligt, dan doet Red Bull in 2020 serieus mee om het kampioenschap in de Formule 1. De Nederlander hoopt vooral dat de nieuwe Honda-motor daar een verschil in kan maken. Renault heeft het namelijk verbruikt bij hem.

"Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat bleek wel weer in Singapore", citeert Motorsport de Nederlander. "We hopen natuurlijk dat het volgend jaar met een nieuwe motorleverancier wel verder de goede kant opgaat."

[poll id="1157"]

Het perfecte plaatje

Verstappen ziet dat het de goede kant opgaat met Red Bull. "We hebben nu al de juiste mensen aan boord, alleen klopt het hele pakket nog niet. Dat zal volgend jaar ook nog lastig worden, maar ik hoop dat we het jaar daarna wel echt een kans maken", zegt Verstappen.

Het vertrouwen in Honda is dan ook groot. "Ten eerste vanwege het budget dat ze hebben, dat is vele malen groter dan dat van onze huidige motorleverancier (Renault, red.)", begint de coureur zijn verhaal.

"Verder gaan ze gewoon de goede kant op, ook qua testbankresultaten. Bovendien willen ze heel graag, ze willen echt winnen. De mentaliteit om te willen winnen hebben wijzelf al in het team, maar nu moet de andere kant – van de motor – nog en dat gaan we volgend jaar zeker krijgen."