De Vries hoopt heel het seizoen mee te doen om de zeges in F2
i

ANP

De Vries hoopt heel het seizoen mee te doen om de zeges in F2

Brian Vesseur • 18:06, 29-03-2019 / Laatste Update: 12:20, 05-01-2024

Nyck de Vries komt dit seizoen weer uit in de Formule 2. Bij de kwalificatie voor de eerste Grand Prix, in Bahrein, werd hij 3e. ,,Vanaf deze positie kan ik meedoen om de winst. En dat gaat heel het seizoen het belangrijkste zijn."

De Nederlander werd vorig seizoen 4e in de Formule 2. De complete top-3 maakte de overstap naar de Formule 1: George Russell ging naar Williams, Lando Norris naar McLaren en Alexander Albon naar Toro Rosso. De 24-jarige De Vries lijkt dit seizoen een van de titelkandidaten.

,,Als je puur naar de statistieken kijkt, zou je dat zo kunnen beredeneren, ja”, zei De Vries tegen Arjan Schouten, F1-watcher van het AD. ,,Maar dat wil niet zeggen dat het zo hoeft te zijn. Bovendien moet ik eerst maar eens m’n job doen en elk weekend goed presteren.”

Bij het begin beginnen

Wat dat betreft waren zijn eerste meters in Bahrein prima. ,,Een derde plaats, tweede startrij. Ik ben er van overtuigd dat ik van deze positie mee kan doen voor de overwinning”, zo meende De Vries. ,,Dat gaat over het gehele seizoen het belangrijkste zijn, steeds. Er overal bij zitten en steeds meedoen om de overwinning.”

Nieuw team, nieuwe kansen

De Vries stapte dit seizoen over van Prema naar ART. ,,Uiteraard is ART een heel goed team, vorig jaar kampioen geworden. Persoonlijk denk ik dat m’n kansen hier gelijkwaardig zijn. De hele top-5 qua teams zat vorig jaar heel dicht bij elkaar en beide teams hebben een prima trackrecord. Er zit niet heel veel verschil in, wat betreft capaciteiten.”

Luca Ghiotto pakte pole position, Louis Deletraz werd 2e. Mick Schumacher - zoon van racelegende Michael - werd 10e in zijn eerste F2-kwalificatie.