Norris snapte niet dat Leclerc achter Verstappen bleef na spin: ‘Was het risico waard’

20 april 2021

Lando Norris kende een subliem weekend tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Britse coureur van McLaren eindigde achter Max Verstappen en Lewis Hamilton als 3e, maar hoopte stiekem op iets meer. Norris wilde stiekem profiteren van het slippertje dat zijn vriend Verstappen maakte.


Net voor de herstart na de rode vlag gleed Verstappen van de baan tijdens het opwarmen van de ronde. Charles Leclerc, de nummer 2 van dat moment, besloot zich in te houden. Norris begreep daar weinig van.

Risico
"Ik had geweldig zicht op het incident, het was best grappig", zei hij in gesprek met onder meer Motorsport. "Naar mijn mening had Charles hem kunnen inhalen. Op dat moment had Max geen controle meer en ging linksaf. Charles kan niet zomaar remmen en bijna stilstaan. Op een bepaald moment moet hij Max wel inhalen want die stond met zijn neus richting de muur."

De grote vraag is alleen: mocht Leclerc Verstappen op dat moment wel inhalen? "Misschien moeten we de wedstrijdleiding eens vragen hoe die regels precies in elkaar zitten. Max reed op dat moment erg langzaam dus Charles had hem prima kunnen inhalen. Als ik op P2 had gereden, was ik er voor gegaan want je maakt kans op de overwinning. Het was het risico waard."

De herstart