Nyck de Vries hoopt op snelle(re) AlphaTauri in Jeddah: ‘Circuit past beter bij ons pakket’

16 maart 2023

REUTERS

Nyck de Vries gaat zich klaarmaken voor een (voor hem) nieuw circuit. De 28-jarige Nederlander gaat voor het eerst de Grand Prix van Saudi-Arabië rijden. De Vries heeft wel zin in de baan, na de ontwikkelingen van AlphaTauri in de fabriek én zijn rondjes op de simulator.


AlphaTauri heeft zich verbeterd, geeft De Vries voorzichtig aan. "Maar dat is altijd relatief. Als anderen meer vooruitgang hebben geboekt dan wij, hebben wij ons niet genoeg verbeterd. En het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. In Bahrein voelden we dat we in de race competitiever waren dan in de kwalificatie. Laten we kijken hoe we er dit weekend voor staan. We denken dat dit circuit beter bij ons pakket past, maar we willen daar nog een beetje bescheiden in blijven, omdat we niet precies weten hoe het gaat uitpakken."

Appen met Verstappen
Om meer informatie te winnen op het Jeddah Corniche Circuit, reed hij in de simulator én appte hij met Max Verstappen. "Dat ging over zijn kwalificatierondje uit 2021 (Max Verstappen leek toen op spectaculaire wijze poleposition te pakken, totdat hij in de laatste bocht crashte, red.). Dat was een enorm indrukwekkend rondje. Ik was ervan onder de indruk. Ik heb het nog eens teruggekeken en je kon van buitenaf zien hoe agressief en aanvallend hij daar reed."