Nyck de Vries 1e Nederlandse F2-kampioen OOIT (video’s)

28 september 2019

Het is hem gelukt: Nyck de Vries is zaterdag kampioen geworden in de opstapklasse van de Formule 1, de Formule 2. Door te winnen tijdens de reace in Rusland is De Vries de 1e Nederlander die dit kunststukje bereikt in de F2, dan wel GP2 of Formule 3000, de voorgangers van de F2.


De Vries begon op pole-position en wist dat hij kampioen zou zijn als hij zou winnen. Hij begon sterk, reed direct na de start weg en stond alleen de leiding af toen hij een pitstop maakte voor nieuwe banden. In de schemering van Sochi reed de man uit Sneek zonder dreiging als 1e over de streep: kampioen!
Eerder schreven we al waarom De Vries op dit moment de F1 niet haalt. Hij koos eerder al eieren voor zijn geld en tekende voor Mercedes in de Formule E.
Andere Nederlanders
Zoals gezegd is De Vries de 1e die de belangrijkste opstapklasse wint. Toptalenten Max en Jos Verstappen en Jan Lammers sloegen de klasse over en kwamen direct als kampioen Formule 3 in de F1, Giedo van der Garde werd slechts 5e in de GP2, Robert Doornbos 3e in voorganger F3000 en Christijan Albers stroomde in vanuit de DTM.