Oei! Slachtoffer ‘vliegtuigcrash’ heeft scheur in ruggenwervel

8 september 2019

BSR
Formule 3

De Australische autocoureur Alex Peroni heeft een gebroken ruggenwervel opgelopen bij zijn zware crash op het circuit van Monza. Peroni raakte in de Formule 3-race buiten de baan in de snelle Parabolica-bocht. Hij werd met zijn bolide gelanceerd toen hij over een kerbstone reed, een verhoging die dient als afscheiding van de baan.


De auto vloog hoog de lucht in en landde na een 2,5e draai bovenop een bandenstapel naast de baan. De 19-jarige Peroni, die rijdt voor Campos Racing, stapte op eigen kracht uit het wrak. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam de gebroken ruggenwervel aan het licht. "Ik weet niet hoe lang het duurt, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in de auto te zitten”, schreef Peroni op Instagram. ,,Bedankt voor alle steunbetuigingen.”

De baancommissarissen lieten de kerbs nog voor de 3e vrije training van de Formule 1, op hetzelfde circuit, weghalen. Vorige week verongelukte de Franse Formule 2-coureur Anthoine Hubert op Spa-Francorchamps. De bij dat ongeluk betrokken Amerikaan Juan Manuel Correa ligt nog aan de beademing.