Ontbijtshake: Mooie beelden in Vuelta, Oranje vliegt naar Zweden

5 september 2016

Pro Shots

Goedemorgen! Een nieuwe week, een nieuwe sportweek met daarin uiteraard dinsdagavond de eerste kwalificatiewedstrijd van Oranje in de aanloop naar het WK in Rusland (2018). We zetten het belangrijkste nieuws op een rij, zodat je lekker de dag kunt beginnen.


Als we de berichten mogen geloven, staan Loris Baz en Pol Espargaro vanochtend zonder al te grote verwondingen op. Maar ze moeten toch tenminste spierpijn hebben van de verschrikkelijke crash van zondag. Wat een enorme buikschuivers, om akelig van te worden!

Nog akeliger is misschien wel de crash van 6 wielrenners in de Ronde van Réunion. Een wraakzuchtige vader kon niet aanzien hoe zijn zoon werd benadeeld door het peloton en besloot dranghekken voor een groepje sprinters te gooien. Idioot, want ze gingen er stuk voor stuk overheen. Check de beelden hier.

We gaan weer even terug naar de motorsport, want er is goed nieuws voor Max Verstappen. De Nederlandse coureur kon met de Red Bull geen potten breken in Italië, maar in Singapore moet dat stukken beter gaan. De motor van z'n auto heeft namelijk een boost gekregen.

Er staat een mooie etapppe op het programma in de Vuelta. De renners gaan - na een klein stukje bergop - alleen maar afdalen, om vervolgens te finishen in het schilderachtige plaatsje Peñiscola. Het stadje met de vreemde naam ligt aan het strand en zal mooie beelden opleveren. Rond 17:40 is de finish.

Het Nederlands elftal vliegt om 11:30 uur naar Zweden en zal vanavond 20:00 uur nog trainen in Solna. Morgen om 20:45 is de wedstrijd.