Ook Verstappen niet blij met extra F1-race in 2020

4 oktober 2019

BSR Agency

Er zijn genoeg coureurs die hebben geklaagd over de nieuwe Formule 1-kalender. En daar kunnen we Max Verstappen nu ook bij tellen. De Nederlander is niet blij met het aantal Grands Prix dat hij volgend jaar mag gaan rijden. De kalender wordt uitgebreid van 21 naar 22 races. Hockenheim verdwijnt van de kalender, maar Hanoi (Vietnam) en Zandvoort komen erbij.


,,Ik ben het niet eens met 22 races in een jaar", zei Verstappen tegen Autosport. ,,Ik vind dat we de beste circuits eruit moeten nemen. Ik snap dat ze geld willen verdienen, maar we moeten ook rekening houden met de monteurs. Zij arriveren op maandag of dinsdag en bouwen alles op, terwijl de grote bazen op zaterdag komen en misschien nog even tussendoor naar huis vliegen. Voor hen is het geen probleem. Zij kunnen makkelijk 30 races doen, want ze zijn maar 3 dagen per raceweekend weg."

Zorgen om de monteurs
Verstappen heeft vooral te doen met de monteurs. ,,Voor de meeste mensen duurt een raceweekend 5 of 6 dagen en dan klaag ik nog niets eens namens ons", verwijst hij naar de coureurs. ,,De monteurs kunnen alvast een echtscheiding aanvragen, als het meer races worden."