Op deze circuits verloor Max Verstappen belangrijke punten

AFP

Brian Vesseur • 19:11, 30-11-2021 / Laatste Update: 23:19, 11-12-2023

Max Verstappen had al wereldkampioen, of in ieder geval al heel dichtbij een wereldtitel, kunnen zijn. Helaas klapte zijn band in Azerbeidzjan en raakte hij in de clinch met Lewis Hamilton in Engeland en Italië. We zetten alle Grands Prix op een rijtje waarin Verstappen belangrijke punten verloor.

De resultaten van Max Verstappen zijn oprecht niet normaal. In elke race waarin hij géén pech had, werd hij 1e of 2e. In totaal won hij 9 races en werd hij 7 keer 2e. In de races waarin Verstappen 2e werd, werd Hamilton 6 keer 1e. De andere keer - in Turkije - won Bottas de race.

Pechmoment 1: Azerbeidzjan

In Azerbeidzjan reed Verstappen lang op de 1e plek. In ronde 46 van de 51 klapte zijn band, waardoor zijn race erop zat én de baan vol lag met wrakstukken. Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez won uiteindelijk de race; Hamilton viel uiteindelijk ook uit.

Verstappen had ongeveer 7 punten uit kunnen lopen op Hamilton in Baku (afhankelijk van de snelste ronde).

Pechmoment 2: Groot-Brittannië

Bij de GP op Silverstone gingen Verstappen en Hamilton gelijk op in de 1e ronde, tot de Brit hem van de baan duwde. Hamilton kreeg daar 10 seconden straf voor, maar door de Mercedes-snelheid won hij alsnog zijn thuisrace.

Hamilton liep zo 25 punten uit op Verstappen in het wereldkampioenschap.

Pechmoment 3: Hongarije

1 race later kende Verstappen weer pech. Valtteri Bottas knalde bij de start - door de regen - vol in een paar auto's. Verstappen liep daardoor schade aan zijn auto op en eindigde de race uiteindelijk als 9e. Mede dankzij Fernando Alonso moest Hamilton het doen met een 2e plek.

Hamilton liep zo alsnog 16 punten uit op Verstappen in het kampioenschap.

Pechmoment 4: Italië

Het laatste grote pechmoment voor Verstappen. En, eerlijk is eerlijk, ook voor Hamilton. Beide coureurs moesten namelijk hun race staken. Verstappen en Hamilton gingen tegelijk het 1e bochtendeel in en lieten bijna geen ruimte voor elkaar over. Het resultaat: Verstappen belandde bovenop Hamilton.

Verstappen wilde Hamilton inhalen om zo wat extra punten op hem uit te lopen. Uiteindelijk hielden beide coureurs geen punten over aan de race.