Opnieuw problemen voor organisatie Formule 1 na bericht uit China

9 januari 2021

AFP

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint pas over ruim 2,5 maand, maar nu al zijn er een hoop problemen vanwege de coronacrisis. Zo lijkt de Grand Prix van Australië te worden verschoven en ook uit China komen verontrustende berichten.


Yibin Yang, de directeur van promotor Juss Events die de race regelt in China, heeft namelijk gezegd dat hij de Grand Prix naar een latere datum wil verschuiven. Dat liet hij weten aan Motorsport.

Van april naar?
De Grote Prijs van China staat vooralsnog gepland voor 11 april, maar als het aan Yang ligt komt daar verandering in. "Hoewel er zoals gebruikelijk een kalender is, denk ik dat het hoogst onzeker is dat er in april of de eerste helft van het jaar een F1-race plaatsvindt. We hopen de datum te wisselen voor een in de tweede helft van het jaar en daarvoor hebben we formeel een verzoek ingediend."

Het wordt voor Liberty Media nog een hele puzzel om alles te regelen voor het komende seizoen. China wil dus graag naar het 2e deel van de kalender, maar daar lijkt niet zo heel veel plek. Vooralsnog staan er na de zomerstop 11 races gepland en zijn er maar 4 weekenden vrij.