Organisatie van F1-race in Zandvoort: ‘Verkochte kaarten worden ongeldig verklaard’

23 juli 2019

EPA

Verkoop je kaartjes niet door en koop ook geen kaartjes op Marktplaats.nl, luidt de boodschap van de organisatie voor de F1-race in Zandvoort. "De kans is groot dat Dutch GP deze kaarten ongeldig gaat verklaren", zegt Jan Lammers. Dinsdag werd er bekendgemaakt wie er kaartjes toegewezen voor de race in 2020. Direct stonden verschillende sites vol met aangeboden kaartjes.


Lammers: "Kaarten boven de vastgestelde prijs kopen is te allen tijde onverstandig omdat het niet toegestaan is kaarten op deze manier te verkopen. De kans is groot dat Dutch GP deze kaarten ongeldig gaat verklaren. We gaan echter niet uitleggen hoe we dat doen."

Kaarten verkopen kan wel
,,Helaas zie je dit op veel evenementen die heel populair zijn. Wij raden iedereen af om via onbekende kanalen kaarten te kopen, omdat onmogelijk te achterhalen is of deze kaarten echt zijn”, aldus Lammers. ,,Voor mensen die echt niet van hun kaarten gebruik kunnen maken, zijn er voldoende mogelijkheden om de kaarten op een betrouwbare manier door te verkopen. Via het Dutch GP-wederverkoopplatform dat in 2020 gelanceerd wordt of aan vrienden en bekenden tegen de normale prijs.”

De mensen die toegangsbewijzen hebben bemachtigd, krijgen die pas 2 weken voor de race in huis, op naam en met een persoonlijke barcode.