Oud-adviseur wil 10 miljoen pond zien van Ricciardo: ‘De claim is niet gegrond’

22 juli 2019

Getty Images

Glenn Beavis wil centen zien van Daniel Ricciardo. De oud-adviseur van de Australiër is daarvoor naar het Britse hooggerechtshof gestapt. Dat schrijft Motorsport. Beavis diende eerder deze maand een claim in waarin hij beweert 20 procent van het basissalaris van Ricciardo te ontvangen.


"De claim van Glenn Beavis is niet gegrond. Het is ongelukkig dat hij deze volstrekt onverantwoorde claim indient. Ik heb de intentie om dit tijdens de rechtszaak volledig te gaan verdedigen", vertelde Ricciardo's advocaat Jeremy Courtenay-Stamp ter verdediging.

Hoe is het zover gekomen?
Beavis werd in 2012 adviseur van Ricciardo. Als adviseur zou Beavis onderhandeld hebben met Renault over de overstap van de coureur naar de Franse renstal. Dat begon allemaal halverwege 2017. Ricciardo wilde Beavis eind 2018 buiten smijten, maar toen was de deal nog niet afgerond. Dat gebeurde pas 10 dagen voor de seizoensopener dit jaar in Melbourne.

Beavis claimt nu dat hij alles rondom het contract heeft geregeld en eist daarom 20 procent van het bassisalaris van Ricciardo. Dat zou betekenen dat de Australiër 50 miljoen euro opstrijkt bij Renault. Verder claimt de oud-adviseur nog geld voor dingen zoals de kosten voor de super-licentie, een Renault-straatauto, fysiotherapie, medische kosten en enkele bonussen.