Oud-wereldkampioen Lauda vindt Verstappen dom

15 april 2018

EPA

Max Verstappen leert niet van zijn fouten, zo oordeelt Niki Lauda. De 3-voudig wereldkampioen zag dat de Nederlander tegen Sebastian Vettel aanbotste en daar 10 seconden straf voor kreeg. ,,Het lijkt in dit geval ook aan de intelligentie te liggen."


Verstappen reed op de snellere banden en had dus ook later zijn aanval kunnen plaatsen, zo denkt Lauda. ,,Hij heeft alle schuld aan dit ongeluk. Het lijkt erop alsof redelijkheid niet binnen komt bij hem. Normaal word je sterk van je fouten, maar Verstappen wordt steeds kleiner. Dat lijkt me ook een kwestie van intelligentie", zo vertelt de Oostenrijker aan een journalist van het Duitse Auto, Motor und Sport.

Tobi Grüner on Twitter


Lauda hits out at Verstappen: "Max is fully to blame for the accident. Seems like reason doesn't get through to him. You normally rise with your mistakes. But he's getting ever smaller. In this case it also seems to be a question of intelligence." #AMuS

Verlies-verliessituatie
Door de crash kon Verstappen niet voor de overwinning gaan in de Grand Prix van China en kwam hij als vierde over de streep. Door een tijdstraf werd hij echter nog teruggezet naar de vijfde plek. Vettel bleef door de botsing steken op de achtste plek en liep aanzienlijke schade op in zijn strijd om het wereldkampioenschap.