Oude teammaatjes omschrijven Verstappen: ‘Hij ruikt eigenlijk niet verkeerd’

10 januari 2021

BSR Agency

Max Verstappen debuteerde in mei 2016 voor Red Bull in de Formule 1 en heeft zich in rap tempo opgewerkt naar onmisbare schakel binnen de renstal. Sinds de komst van Verstappen is het verwachtingspatroon omhoog gegaan. Dat merkten ook zijn oud-teamgenoten.


Jack Plooy zocht namens Ziggo Sport uit wat de coureurs te zeggen hadden over Verstappen, die met Sergio Perez alweer zijn vijfde teamgenoot krijgt sinds hij in de Formule 1 zit.

Alexander Albon
"Je kunt je niet verstoppen", vertelde Albon. "Hij is heel direct en eerlijk naar je en er zijn eigenlijk nooit problemen. Dat is een beetje de persoon die Max is. Vooral zijn zelfvertrouwen en de manier hoe hij te werk gaat laten zien dat hij een sterke man is."

Pierre Gasly
"Hij is een ijskoude kl**tzak", zo omschreef Gasly hem. "Tijdens het karten zijn we meerdere malen gecrasht en kon ik daar niet om lachen. Maar om eerlijk te zijn is hij een geweldige en grappige gast om mee om te gaan. We hebben veel lol samen gehad."

Daniel Ricciardo
"Oh hij is snel", aldus z'n maatje Ricciardo. "Hij ruikt eigenlijk ook niet verkeerd, laat nooit scheten. Eigenlijk is Max wel oké."

"Als hij me versloeg, dan versloeg hij me die dag gewoon op snelheid. Dan was hij sneller. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er spelletjes werden gespeeld."

Carlos Sainz
"Hij is oké", vond Sainz. "Het jaar dat ik met hem racete was erg intens. We probeerden elkaar iedere keer te verslaan; in VT1, VT2, VT3. Dat creëerde een hoop intensiteit en daar hield ik van. Dat was mijn meest intense jaar als coureur.