Paus schrijft brief aan Zanardi, die in coma ligt: ‘Ik bid voor jou en je familie’

24 juni 2020

EPA

Paus Franciscus heeft Alex Zanardi een brief geschreven en hem daarin bedankt voor zijn ‘levensles voor de mensheid’. De Gazzetta dello Sport publiceerde de handgeschreven brief aan de 53-jarige Zanardi, die in kritieke toestand op de intensive care ligt van het ziekenhuis in Siena.


De 4-voudig paralympisch kampioen en voormalig autocoureur botste afgelopen vrijdag met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen en wordt in een kunstmatig coma gehouden.

Crash kostte hem beide benen
Zanardi reed in de jaren 90 in de Formule 1 en werd in 1997 en 1998 2 keer kampioen in de CART-series. De Italiaan wordt binnen de sportwereld gezien als een bron van inspiratie, vooral door de wijze waarop hij zich terugknokte na z'n crash op een Duits circuit in de CART-series in 2001. Beide benen moesten worden geamputeerd, maar met 2 kunstbenen keerde hij terug in de autosport. Als handbiker veroverde hij 4 gouden medailles bij de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

'Ik bid voor jou en je familie'
"Beste Alessandro, jouw verhaal is een voorbeeld van hoe je kunt slagen om opnieuw te starten na een onverwachte tegenslag", aldus Paus Franciscus. "Door sport heb je ons geleerd hoe we het leven ten volle kunnen leven, je geeft met je handicap een levensles voor de mensheid. Bedankt voor het geven van kracht aan degenen die het kwijt waren. Op dit pijnlijke moment ben ik dicht bij je, ik bid voor jou en je familie."