Perez is een beetje klaar met F1: ‘Zie mezelf niet doorgaan in 2022’

11 januari 2020

ANP

Sergio Perez gaat alweer aan zijn 10de seizoen in de Formule 1 beginnen. Grote kans dat het misschien wel zijn laatste is. De Mexicaan lijkt een beetje uitgekeken op het circus dat zich wekelijks rondom de circuits afspeelt.


In 2021 gaat de Formule 1 de nieuwe reglementen invoeren. Zijn team zou daarmee een stap richting de top kunnen zetten, maar mocht dat niet gebeuren, dan lijkt Perez wel een beetje klaar met de Formule 1. "De reglementswijzigingen geven mij hoop evenals wat eraan komt binnen het team. Ik moet alleen wel realistisch blijven, ik kan niet naar Mercedes of Ferrari", zegt hij volgens Motorsport.com. "Ik bevind me op een fantastische positie, veel coureurs zouden willen dat ze zich hier bevonden. Dat komt vooral door wat er achter de schermen gebeurt, dus het biedt ons een goede mogelijkheid. Maar dit wordt alweer mijn tiende jaar in de F1, dus als de situatie min of meer hetzelfde blijven, dan zie ik mezelf niet doorgaan na 2022."

Afgelopen zomer verlengde Perez zijn contract nog met 3 jaar tot en met de zomer van 2022. Sinds 2014 rijdt hij al voor Racing Point en is in alle jaren 5 keer op het podium geëindigd.