Pierre Gasly over 2019: ‘Dit jaar was als een hollywoodfilm’

8 december 2019

BSR/EFE Sports

Als voor 1 iemand het jaar 2019 een rollercoaster was, dan was het wel Pierre Gasly. De Fransman kende vele hoogte- en dieptepunten, verloor vrienden, werd teruggezet naar Toro Rosso en pakte plots zijn 1e F1-podium ooit. In een interview vertelt hij hoe gigantisch zwaar dit jaar voor hem was.


"Het was een zwaar seizoen. Ik was met wat vrienden laatst die tegen me zeiden: 'Jouw jaar was als een Hollywoodfilm, een verhaal waarin zoveel dingen gebeurd zijn dat het bijna niet waar kan zijn' ", zo vertelt Gasly aan MotorsportWeek.

"Zo voelt het voor mij persoonlijk ook wel. Ik ben door allerlei emoties gegaan, van woede en frustratie tot enorm verdriet. Ik heb misschien wel het verdrietigste moment uit mijn leven meegemaakt, op Spa met het overlijden van Anthoine (Hubert), en 2 maanden later 1 van de gelukkigste momenten met mijn eerste F1-podium. Het was zo'n achtbaanrit en tegelijk heel leerzaam als persoon en als coureur."

Rijderswissel
Een ander moment wat hij niet snel zal vergeten is het moment waarop hij zijn Red Bull-stoeltje moest inleveren. Na de GP van Hongarije kreeg hij te horen dat zijn plek naast Max veilig was, maar later werd hij alsnog vervangen door Alexander Albon. Gasly was er zelf not amused over. "Ik was heel geschokt en nogal boos. Ik vind niet dat het eerlijk is gegaan, omdat we als team de eerste 6 maanden niet in de buurt zaten van wat we moesten laten zien. Ik was dus best boos, maar heb erna alles omgezet in positieve energie."

"Er zijn veel dingen niet op de juiste manier gegaan. Uiteindelijk was het de werkelijkheid, mijn kans voorbij en daar kon ik niks aan doen. Ik dacht: 'Oké, ik heb nog 9 races waarin ik kan laten zien hoe goed ik ben, hoe snel en hoe consistent. De dingen die ik heb laten zien voordat ik bij Red Bull terechtkwam"

Formule 1 2020
Pierre Gasly rijdt ook volgend jaar rond in de auto van Toro Rosso, net zoals Daniil Kvyat. Bij Red Bull racing blijven Max Verstappen en Alexander Albon rondjes rijden.