Pirelli gaat lekke banden op Silverstone onderzoeken: ‘Er lagen brokstukken van Kimi’

3 augustus 2020

BSR Agency

Bandenleverancier Pirelli zoekt naar de oorzaak van de lekke banden die de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië flink op z'n kop gooiden. Mogelijk speelde niet alleen slijtage een rol, maar ook troep die op het circuit van Silverstone lag.


Achtereenvolgens Valtteri Bottas (Mercedes), Carlos Sainz (McLaren) en Lewis Hamilton (Mercedes) kregen in de laatste ronden een klapband. Bottas viel weg van de 2e plaats, waar Max Verstappen dankbaar gebruik van maakte. De Limburger ging in de laatste ronde nog vol op jacht naar Hamilton, die op 3 wielen nog net als 1e over de finish kwam.

Brokstukken van Kimi
"Het ligt voor de hand om te denken dat de banden versleten waren, want dat zou niet vreemd zijn nadat de coureurs meer dan 38 ronden hadden gereden op dezelfde band. Toch zeg ik niet dat dit de oorzaak is”, zei Pirelli-baas Mario Isola op de website van de Formule 1. "Het kan ook zijn dat rommel op het circuit een rol heeft gespeeld. Er lagen bijvoorbeeld nog brokstukken van de kapotte voorvleugel van de auto van Kimi Räikkönen op de baan. We willen dat onderzoeken."

Romain Grosjean
De baas van Pirelli had zelf al wel gezien dat de slijtage van de banden ongekend groot was. "Ik zag dat de band van Romain Grosjean, die lang wachtte met zijn 1e pitstop, tot de draad versleten was. En ook van andere banden kon ik zien dat ze compleet op waren. Het moge duidelijk zijn dat een versleten band minder goed beschermt en dat zelfs een klein brokstukje de band al kan beschadigen."