Pirelli krijgt huiswerk mee voor 2021: Formule 1 wil banden met minder slijtage

19 juli 2019

AFP

De Formule 1 wil dolgraag dat races weer spannender worden. Daarvoor zijn ze (de FIA en Liberty Media, red.) bezig met een heel nieuwe reglement op te stellen. Eén onderdeel daarvan zijn de banden. Pirelli krijgt huiswerk mee voor 2021: de banden moeten groter én minder snel slijten.


"We willen banden die ervoor zorgen dat coureurs elkaar aan kunnen vallen zonder dat de banden snel slijten", sprak Nikolas Tombazis, lid van de FIA. "We moeten Pirelli vragen om dingen anders te doen dan ze voorheen hebben gedaan."

Pirelli wil best veranderen
De Italiaanse bandenspecialist wil best meewerken met de vernieuwing van de banden. Zo worden de banden groter, van 13 naar 18 inch. Daarmee was Pirelli al akkoord. Ook in de bandenslijtage kunnen zij zich vinden. "Onze aanpak is dat we leveren wat de Formule 1 wil", vertelde Pirelli-baas Mario Isola tegenover Motorsport.

"Als we onze doelstellingen voor 2021 moeten aanpassen, dan moeten we dat wel vrij vroeg weten want we gaan beginnen met het ontwikkelen van die banden. Als de F1 naar banden met minder slijtage wil gaan, dan vinden we dat prima."